just4Metin
Vrei sa faci parte din grupul Just4Metin ?
Inregistraza-Te ...
Aici vei gasi cele mai bune tutoriale Metin2, photoshop etc..
Suntem in cautare de Membri pentru Stafful Just4Metin pentru a face parte din staff trebuie mai intai sa te inregistrezi .

Echipa Just4Metin va ureaza Vizionare placuta a forumului !

Just4Metin


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

[GHID]Cum să faci un autopatcher de la 0

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 [GHID]Cum să faci un autopatcher de la 0 la data de Vin Iul 29, 2011 11:12 am

ÄŁ∑χšθ

avatar
Admin
Admin
Buna Just4Metin, azi va voi invata cum sa creati un AutoPatch .
Sa trecem la treaba..
Avem nevoie de urmatoarele:
Microsoft Net Framework 3.5
Visual Basic 2008 pe care il puteti descarca de AICI
Instalam Visual Basic 2008 ..Apoi il deschidem
Faceti click pe
Cod:
New Project
apoi Introduceţi numele de proiect
apoi Confirma
Acum ar trebui să vedeţi o fereastră ca aceasta:

m terminat cu partea Grafica..Acum incepem cu Script-urile:

Pentru a insera script-ul,faceti clik pe buton, şi ar trebui să obţineţi un editor de script


Akum ar trebui sa aveti fereastra de la AutoPatcherul vostru asemanatoare acesteia:

De regula este o singura linie,dar bifati Multiline,pentru a modifica dimensiunea TextBox-ului la placerea voastra..

Acum puteţi adăuga, de asemenea, butoane noi pentru a fii cat mai complet...Asa cum am facut inainte

Pentru a introduce un fundal,mergem in ToolBox si selectam PictureBox apoi Send to Back si selectionam imaginea din Image...

Akum o sa punem un TextBox,si o sal gasim in ToolBox in stanga paginii...

Puteti modifica si culoarea liniilor de incarcare,modificand ForeColor in Properties

Mergeti la la caseta de instrumente, selectaţi progressbar şi lipiţi-l în fereastra ca o imagine, apoi mutaţi-l cum doriţi:

Iar in locul postului Form1puneti numele Autopatcherului
Acum du-te la ToolBox în dreapta sus şi selectaţi Button.

Iar dupa asta mergeti jos in dreapta,unde se modifica proprietatile obiectului selectionat,şi puteţi schimba numele a butonului,
culoarea fontului, etc ..


În secţiunea 1 este un proiect în care puteţi modifica desenul autopatcherului
La pasul 2 este trusa de unelte, în cazul în care sunt toate domeniile de intrare, butoane, etc
În pasul 3, nu poţi vedea,si nu aveti posibilitatea să modificaţi proprietăţile obiectului selectat.
Acuma trebuie sa schimbam aspectul
Mariti la placerea voastra aceasta fereastra,pentru a redimensiona Autopatcherul:
Apoi, du-te jos la dreapta şi atunci când găsiţi asta


Acum o sa scriem un Text : In ToolBox,care il gasim in stanga Paginii noastre,selectam Label si il punem exact cum am procedat mai sus cu progressbar...
Iar dupa Scriem si textul,cum am procedat prima data, din Properties

Cod:
Button1.Enabled = False
Button1.Text = "Asteapta,Te rog..."
TextBox1.Text = "Download-ul a inceput"
ProgressBar1.Value = "1"
Timer1.Start()
Acest SCRIPT spune ca,atunci cand apas ACEL BUTON...SE INTAMPLA ACEL LUCRU...(Download)
Cod:
Button1.Enabled = False
Scriptul acesta spune că Button1 este stabilit astfel încât puteţi să faceţi clic pe el o singură dată
Deci, în cazul nostru apasam START..
Autopatcherul nostru descarca fisierele,iar dupa butonul START nu mai poate fi accesat,pentru a evita download-urile inutile...
Cod:
Button1.Text = "Asteapta,Te rog..."
Sau acest script care in acest caz,se asigura ca odata apasat butonul START...
O sa va arate mesajul Asteapta,Te rog...
Cod:
TextBox1.Text = "Download-ul a inceput"
Aceasta este ceea ce apare atunci când AutoPatcherul descarca fisierele...
Cod:
ProgressBar1.Value = "1"
Valoarea progresului din bara al puteti modifica la placerea voastra....
Practic in acest caz,de la 1 la 100 inseamna ca fiecare 1% este o mica bara,la bara de incarcare ...
Cod:
Timer1.Start()
Vine pornit timer1,care noi o sal adaugam mai tarziu ...

Deci in final editorul vostru de script..Ar trebui sa fie impostat cu acest script :


Akum ca am afcut aproape tot,ne intoarcem la desen si adaugam un timer din ToolBox
Facem dublu click pe el,si ar trebui sa se deschida Editorul de Script-uri...Ca mai sus..
Si adaugam aceste randuri:
Cod:
ProgressBar1.Value = "2"
TextBox1.Text = "patch.txt e testat.."
If My.Computer.FileSystem.FileExists("patch.txt") Then My.Computer.FileSystem.DeleteFile("patch.txt")
TextBox1.Text = "patch.txt a fost sters"
End If
My.Computer.Network.DownloadFile("http://adresa web de la patch.txt", "patch.txt")
TextBox1.Text = "Noul patch.txt a fost descarcat"
ProgressBar1.Value = "3"
Tocmai acum urmeaza fisierele efective ale autopatcher-ului...
Asadar urmarim completarea pas cu pas a script-urilor de mai jos..
-------------------------------------------LOCALE_IT.EIX----------------------------------------(sau locale_de.eix in cazul vostru...Depinde de client-ul vostru..Urmariti folderul Pack...)
Acest exemplu este pentru Clientele Italiene care au in ele locale_it.eix..
Iar multe cliente din ro,au locale_de.eix in Foldeul Pack...
Cod:
TextBox1.Text = "locale_it.eix a fost testat."
If My.Computer.FileSystem.FileExists("pack/locale_it.eix") Then
My.Computer.FileSystem.DeleteFile("pack/locale_it.eix")
TextBox1.Text = "locale_it.eix a fost sters."
End If
ProgressBar1.Value = "4"
My.Computer.Network.DownloadFile("http://adresa web de la locale_it.eix", "pack/locale_it.eix")
TextBox1.Text = "Noul fisier locale_it.eix a fost Descarcat."
Acum avem toate fişierele suplimentare pentru patch-uri(ca insertie locale_it.eix)la fel ca în script-ul precedent, numele fisierelor trebuie sa fie corecte...

Atenţie: integrarea de EIX şi EPK fişier individual,Pentru un fisier de script,fără a introduce un .EIX sau un .EPK poate duce la o eroare...
Asa ca daca va apucati de autopatchere..Aveti mare atentie sa nu Gresiti Script-urile...


Dacă toate fişierele sunt disponibile, vom ajunge la sfârşit:
Cod:
TextBox1.Text = "Patch Starts"
ProgressBar1.Value = "100"

If My.Computer.FileSystem.FileExists("Metin2.exe") Then
Button1.Text = "Metin2 Start"
If Button1.Text = "Metin2 Start" Then
Shell("Metin2.exe")
End If
Else
Button1.Text = "Client Actualizat!"
TextBox1.Text = "client-ul a facut Update cu Success..."
End If
Timer1.Stop()

AutoPatcher-ul vostru este acum gata. ---- Faceti File> Save şi selectaţi destinaţia ..

AVERTISMENT!!!!! :

In destinatia fisierului o sa gasiti un fisier (.exe) cat si un fisier care contine Scriptul AutoPatcherului (Exe.)....

sper ca va este de folos :-) Thanx..

http://forum.just4metin.com

2 Re: [GHID]Cum să faci un autopatcher de la 0 la data de Vin Iul 29, 2011 11:15 am

яøxkZøя # JizZÿ ;x


Nivel 1
Nivel 1
oo da de la mine ai un Like ai lucrat la acest Tutorial BRAVO :-bd

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum